Sópárna BLOG_cover

A Himalája sópárna használata 3 különféle módon

A Himalája sónak sokféle felhasználási területe létezik: alkalmazható ételek ízesítésére, fürdőzéshez, készíthető belőle sólámpa, de akár egy komplett sószoba is. Mindemellett a Himalája sóból készült sópárna használata is többféleképpen lehetséges, és mindegyik módszer más előnyöket rejt.

 

 

Szobahőmérsékleten, kispárnaként

 

A kényelmes alvópozíció biztosítása érdekében sokan használnak a nagypárna mellett kispárnát, amivel a fej magasabbra kerül, ezáltal nem fájdul meg a nyak vagy a váll. A sima párna helyett azonban alkalmazhatsz Himalája sóval töltött kispárnát is erre a célra.

 

A webáruházunkban kapható fülpárnák mindegyike ideális erre a célra, hiszen pihe-puha plüss huzattal rendelkeznek, ami levehető és mosható. Engedd, hogy a textil lágyan végigsimítsa az arcodat, amikor esténként álomra hajtod a fejed! 

 

Alvás közben a testmeleged hatására aktiválódnak a sóban lévő negatív töltésű ionok, amik megkötik a levegőben szálló pozitív töltésű ionokat, így a levegő tisztább és egészségesebb lesz. 

 

A belélegzett mikroszkopikus méretű sószemcsék tisztítják a légutakat, ami különösen hasznos akkor, ha asztma, szénanátha, megfázás vagy más légúti panasz miatt nyugtalanul alszol éjjelente. A sópárna használatával mondhatni egész éjjel biztosítva van a “természetes orvosság”.

 

 

A sópárna használata melegen

 

A sópárnát fel is lehet melegíteni, ami egyes betegségek kezelésében így sokkal nagyobb hatékonysággal tud “dolgozni”. Ehhez a sópárnát tedd egy hőálló edénybe, majd rakd az 50-60oC-ra felmelegített sütőbe körülbelül 25-30 percre. Ezután helyezd a fájó testrészre. 

 

Előtte viszont mindig ellenőrizd, hogy nem forrósodott-e fel túlságosan, nehogy égési sérülést okozzon! Ideális esetben a sópárna kellemesen meleg, de nem forró. Ezt a hőt sokáig tartja, és közben a só pozitív hatásai is fokozottan érvényesülnek. Ezt nevezik száraz sóterápiának.

 

A sópárnát melegítve alkalmazd az alábbi panaszok esetén:

 

 • Középfülgyulladás
 • Arcüreggyulladás
 • Hátfájás
 • Derékfájás
 • Degeneratív ízületi fájdalom
 • Vesefájdalom
 • Menstruációs görcsök

 

Illetve minden olyan egyéb probléma esetén, amikor úgy érzed, hogy jólesne egy meleg borogatás. 

 

A sópárna használata hidegen

 

A sópárna sokoldalúságát bizonyítja, hogy nemcsak melegíteni, hanem hűteni is lehet vele. Ehhez csupán annyi a dolgod, hogy minimum 30 percre a fagyasztóba teszed. Előtte célszerű egy zacskóba helyezni, hogy ne vegye át a fagyasztóban lévő élelmiszerek illatát, azaz ne legyen “hűtőszagú”. 

 

A lehűtött párnával ezután az előbbihez hasonló módon szintén borogasd be a fájó testrészt. Mivel a hideget is hosszú ideig tartja, ezért jobb választás, mint a mirelit cukorborsó vagy a jégakku, ráadásul felengedés közben a Himalája só pozitív hatásai is érvényesülnek.

 

Milyen panaszok esetén használd a hideg sópárnát? Az alábbiak kezelésében biztosan segít:

 

 • Ízületi gyulladás
 • Ficam
 • Rándulás
 • Zúzódás
 • Véraláfutás
 • Köszvény
 • Visszér

 

A lehűtött sópárnát csak tedd a kezelendő felületre, majd tartsd ott addig, amíg jólesik vagy teljesen ki nem enged. Ezután fagyaszd le újra. A műveletet akár többször, több napon keresztül is megismételheted. 

 

Ha pedig a sópárna használatával pozitív tapasztalataid lesznek, akkor érdemes körülnézned webáruházunk kínálatában, hiszen még számos remek Himalája sótermékkel várunk! 

 

Sólámpák többféle méretben, mécsestartók, éjszakai világítások, fürdősók, masszázskövek, inhalátorok, étkezési Himalája só, sütőlap, pohár- és tálalókészlet… de nem sorolunk fel mindent, gyere és nézz körül nálunk!Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0