Meleg sós víz hatásai-Blog

Hasznosítsd a meleg sós víz hatásait 3 különféle módszerrel!

Az emberek többsége, hogyha valami egészségügyi problémája, fájdalma van, akkor általában azonnal a gyógyszeres doboz után nyúl – holott érdemes kihasználni a természet patikájában rejlő lehetőségeket, például a meleg sós víz hatásait, ami többféle panaszon is segíthet.

Ezért csak arra tudunk buzdítani, hogy próbáld ki bátran mindhárom alábbi módszert!

 

Sós ülőfürdő

A nőgyógyászati problémák, urológiai panaszok és végbéltáji betegségek gyógyítására kiváló természetes alternatíva a sós vizes ülőfürdő. Főként fájdalmas gyulladások és nemi fertőzések esetén hasznos, hiszen a meleg víz csillapítja a fájdalmat, a só pedig fertőtlenít és csökkenti a gyulladást.

Ha például aranyérrel, felfázással, hólyaghuruttal, gombás fertőzéssel küzdesz, egy ilyen fürdő gyorsíthatja a gyógyulást, és csökkentheti a panaszokat. A tünetek javulásáig akár minden nap alkalmazhatod.

Tölts fel vízzel a fürdőkádat minimum az egyharmadáig, hogy beleülve nagyjából csípőtájékig ellepjen a víz! Amennyiben nincs kádad, akkor egy nagyobb lavór is megfelel a célnak. Tegyél a vízbe annyi sót, hogy az oldat koncentrációja 1-3% legyen. Ez már elég ahhoz, hogy a meleg sós víz hatásai érvényesülhessenek, de nem fogja irritálni a bőrödet.

Fontos, hogy ne sima asztali sót, hanem lehetőség szerint Himalája fürdősót használj, ugyanis ez a só olyan értékes hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek az asztali sóban nem találhatóak meg. Tölts el a vízben minimum 20-30 percet, majd másnap ismételd meg az ülőfürdőzést! Hamarosan érezni fogod a javulást.

 

Sós vizes öblögetés

A fogak épségének megőrzéséhez kulcsfontosságú a megfelelő szájhigiénia, amit sajnos sokan elhanyagolnak. Pedig nem is feltétlenül van szükség drága szájvizekre, ha van kéznél egy kis Himalája étkezési só, amit webshopunk gasztronómiai termékei közül is beszerezhetsz.

A sós vizes öblögetés remekül fertőtleníti a szájüreget, hisz elpusztítja a kórokozókat. Természetesen a fogmosást nem helyettesíti, viszont nagyszerűen kiegészíthető vele. Akár minden nap használhatod, hogy biztosítsd a megfelelő szájhigiéniát, megelőzve ezzel a fogászati betegségek kialakulását.

Ezenfelül különféle szájüregi betegségek kezelésére is hatékony, például fogínygyulladás, torokfájás, mandulagyulladás.

Két deciliternyi meleg vízben keverj el fél teáskanálnyi sót, majd ha feloldódott, egy percen keresztül öblögess, gargalizálj vele, végül köpd ki!

Megelőzésre naponta 1-2-szer, betegség esetén pedig 3-4 alkalommal, akár minden étkezés után is alkalmazhatod.

 

A meleg sós vizes inhalálás hatásai

A Himalája só akkor sem hagy cserben, ha légúti panaszaid vannak. A sós pára ugyanis fertőtleníti és tisztítja a légutakat, ezért különösen hatékony nátha, orrdugulás, arcüreggyulladás esetén. Sokkal kíméletesebb és természetesebb módszer, mint a szteroidos orrspray-k használata, amelyek hosszú távon a nyálkahártya károsodását okozhatják.

Ehhez melegíts fel egy kisebb edényben vizet, majd tégy bele néhány evőkanál sót! Fontos, hogy a víz ne forrjon, mert a forró gőz árthat a légutaknak! Csak annyira melegítsd fel, hogy kellemes hőmérsékletű legyen.

Ezután hajolj a tál fölé, a fejedre teríts egy törölközőt, majd lélegezz nagyokat a felszálló gőzből- párából, hogy érvényesülhessenek a meleg sós víz pozitív hatásai! Ismételd meg naponta többször! Rövidesen érzed majd, hogy szabaddá válnak a légutaid, és csökkenni kezdenek a panaszaid.

 

Reméljük tippjeink segítségével Te is megtapasztalod, milyen sokoldalú a Himalája só, és beszerzel néhány kiváló minőségű sóterméket otthonodba!

Kosár
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0