A Himalája Sóház

Ahhoz, hogy egy vállalkozás elinduljon, hinni kell benne.

 Mi a sóban hiszünk.  Miért? Talán ugyanazért, amiért Benedek Elek is papírra vetette a Só című mesét, a szeretetről. Ki ne emlékezne belőle a legkisebb királylány válaszára:

„Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót.”

Amikor még gyerekként hallottam ezt a mesét, a sóra nem is gondoltam másként, mint fűszerként. Az étel ízesítőjeként. Ahhoz, hogy ennél több legyen a számomra, ahhoz jobban meg kellett ismernem ezt az anyagot, mégpedig felnőttként, véletlenül.

Igen, önkéntelenül. 

Ehhez mindössze csak annyi kellett, hogy sok más sorstársamhoz hasonlóan magam is fiatal korom óta szenvedtem a szénanáthától, amin nem segített jóformán semmi. Legfeljebb annyiban, hogy a tüneteimet csökkentették. 

Annak, aki allergiás el sem kell mesélnem, hogy évente két alkalommal május-június környékén, és minden augusztus közepétől szeptember közepéig nem kaptam levegőt az orromon. Nem éreztem illatokat, nem éreztem ízeket, örökösen fájt a fejem és fáradt voltam az állandó náthaszerű tünetektől. Ekkor jött a só. 

Nyár elején, tulajdonképpen nem is nekem, hanem az akkor hároméves kislányomnak, őt vittem a sóbarlangba egy tízalkalmas kúrára, mert mindenhol azt hallottuk az hasznos lehet a gyerekeknek, mielőtt közösségbe mennek. 

Tulajdonképpen csak a kísérője és játszótársa voltam a „sóhomokozás” közben, mint minden más apuka vagy anyuka a gyermekének. 

Hiszen úgy szeretem a gyermekeimet, mint az emberek a sót.

 

 

A Himalája Sóház

 

Később, a nyár végén egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy nem különösebben gyötör a szezonális allergia. Tulajdonképpen három-négy nap alatt átszaladt rajtam. Nem tüsszögtem, nem folyt az orrom, éreztem az aromákat és tudtam éjszaka aludni. Nem sokkal később a véletlen még inkább az életembe hozta a sót. Egy barátom vetette fel az ötletet, mi lenne, ha tudatosabban foglalkoznánk a himalája sóval?

A részleteket megbeszéltük, igent mondtam… Néhány héttel később, még 2011-ben megalapítottuk a mai Himalája Sóház Kft. elődjét.

A só a barátommá vált. Minden téli időszak elmúltával immáron tudatosan ismétlem a sóterápiát. Mi több már az otthonunkban is körbevettük magunkat a sóval ilyen-olyan módon. Nekem bevált, nekem működik.

Szeretném, hogy ezt a különleges és sokoldalú anyagot minél többen megismerhetnék.

Só. Neked. Természetesen.

       Dara Róbert
tulajdonos, ügyvezető

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0