Sóterápia egyik... - Blog cover

A sóterápia egyik legegyszerűbb formája – mire jó az inhalátor?

A fejlett világban számos egészségkárosító tényezővel kell számolni; de amíg abba van beleszólásunk, hogy mit eszünk vagy mennyi testmozgást iktatunk be a mindennapjainkba, addig a minket körülvevő levegő minőségét sajnos nem tudjuk befolyásolni. A légszennyezettség viláméretű probléma, mely ellen védekezni nem igazán lehet. Ám ha ismerjük az olyan apró trükköket, minthogy például mire jó az inhalátor, azzal egyéni szinten máris sokat tehetünk az egészségünkért.

 

 

Milyen inhalátorok léteznek?

 

Az inhalálás maga egy régi gyógymód, amit már évszázadokkal ezelőtt is alkalmaztak. A klasszikus módszer szerint vizet kell forralni, melybe illóolajokat vagy Himalája sót kell tenni, és a felszálló gőzből mélyeket lélegezni.

 

A gyógynövényes vagy sós vízpára belélegzése tisztítja, fertőtleníti a légutakat és a tüdőt, csökkenti az esetleges gyulladásokat, enyhíti az allergiás vagy asztmás panaszokat. Légúti megbetegedések (nátha, megfázás, influenza) esetén elpusztítja a kórokozókat, nyugtatja az irritált nyálkahártyát, és elősegíti a hurutos váladék kiürülését. 

 

A hagyományos “edény fölé hajolós” módszer mellett azonban ma már léteznek modernebb megoldások is. A patikákban kaphatóak inhalátor készülékek, melyek a folyékony állagú gyógyszert aeroszollá porlasztják, amit egy csutorán vagy maszkon keresztül kell belélegezni. 

 

A módszer előnye, hogy a gyógyszer így közvetlenül a légutakba jut, így gyorsabban és erőteljesebben fejti ki hatását. Valamint kíméletesebb is, hisz a szájon át bevehető készítményekkel ellentétben nem az emésztőrendszeren keresztül szívódik fel. 

 

A gyógyszeres inhalátor készülékek többsége azonban elég drága, plusz meg kell vásárolni a hozzájuk való oldatot, illetve a működtetésükhöz hálózati áramforrás vagy ceruzaelem szükséges. Ennél sokkal egyszerűbbek és olcsóbbak a sóinhalátorok, melyek ráadásul gyógyszerek helyett természetes Himalája sóval működnek.

 

 

Mire jó a sóval működő inhalátor?

 

Sópipa vagy sóinhalátor – e két megnevezés ugyanazt a terméktípust takarja, melyből kínálatunkban is többféle változat elérhető. A készülék tekinthető a sóterápia hordozható változatának is, hisz kis mérete végett akár zsebben vagy táskában is elfér.

 

A Himalája só számos légúti panasz kezelésére kiváló. Ha nincs lehetőséged sóbarlangba menni, vagy otthoni sószobát kialakítani, akkor alternatív megoldásként az inhalátor is kiváló. 

 

Megfázásos, náthás, influenzás megbetegedés vagy krónikus asztma, allergia esetén a sós levegő hatásosan csillapítja a panaszokat. 

 

Viszont közel sem csak akkor érdemes használni, ha bármilyen konkrét panaszod van, ugyanis megelőzésre is kiváló. Hisz manapság sajnos igen szennyezett a levegő (főleg egy nagyvárosban), ezért a sópipa akár minden nap használható, mert segít megtisztítani a tüdőt és a légutakat a levegőből belélegzett szennyező anyagoktól. Ezáltal a légúti betegségekre is kevésbé leszel fogékony. Ugye most már nem kérdés, hogy mire jó az inhalátor?

 

 

Hogyan kell használni a sóinhalátort?

 

A működési elve igazán egyszerű: távolítsd el az alján lévő dugót, majd töltsd bele a csomagban kapott Himalája sót. Ezután rakd vissza a dugót, majd az inhalátor tetején lévő keskeny nyílást helyezd a szádhoz, és a belégzést végezd az eszközön keresztül – szippants nagyokat a sós levegőből. Kilégzéskor vedd el a pipát a szád elől. 

 

Ennyi az egész! A sóinhalátorhoz nem kell speciális oldatot vásárolni vagy folyton cserélgetni az elemeket, és konnektor közelségére sincs szükség.

Lényegében ez egy mini sóterápiás eszköz, amivel bárhol, bármikor élvezheted a Himalája só pozitív hatásait.

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0