Arcüreg_blog

Az arcüreg tisztítása természetes módszerekkel

Az arcüreggyulladás a nátha szövődményeként fellépő, vírusos eredetű megbetegedés. Rendkívül fájdalmas tud lenni, ám a panaszok csökkentése csak helyi kezeléssel lehetséges. Az arcüregek tisztítása során megszabadíthatjuk a területet a felgyülemlett váladéktól, csillapíthatjuk a fájdalmat és gyorsíthatjuk a gyógyulást. 

 

Mindehhez ráadásul gyógyszerekre sincs feltétlenül szükség, hisz remek természetes módszerek léteznek. 

 

 

Miről ismerhető fel az arcüreggyulladás?

 

A nátha és a megfázás az őszi-téli hónapok szezonális felső légúti betegségei, melyek bár kellemetlenek, de nem súlyosak és általában rövid idő alatt lezajlanak. Ám előfordul időnként, hogy a vírusok bejutnak az arc két oldalán és a homloknál lévő üregekbe, ahol a nyálkahártya az orr belsejéhez hasonlóan képes megduzzadni és begyulladni.

 

Ez feszítő fájdalmat, orrdugulást, sűrű, ragacsos orrváladékot, az érintett területek érzékenységét, megduzzadását okozza. Az akut vírusos arcüreggyulladás ellen nem használnak az antibiotikumok, így a tüneti kezelésre, azon belül is a gyulladás és a fájdalom csökkentésére kell fókuszálni. 

 

Az orrsprayk rövid távon ugyan enyhülést hozhatnak, ugyanakkor hosszabb időn keresztül használva hozzászokást eredményezhetnek. Ezért érdemesebb inkább a természetes módszereket választani. A Himalája só szerencsére ezen a téren is igen hatékony, lássuk is, hogy hogyan!

 

 

Sós vizes inhalálás

 

A sós vízzel történő inhalálás egy régi, de nagyon is hatásos házi gyógymód mindenféle felső légúti betegség ellen. Az alkalmazása ráadásul igazán egyszerű. Melegíts fel vizet egy edényben (a tévhitekkel ellentétben nem szabad forralni, ugyanis a forró gőz árthat a nyálkahártyának), majd tégy bele némi étkezési Himalája sót.

 

Ezután hajolj az edény fölé és boríts a fejedre egy pokrócot vagy törülközőt, hogy koncentráltabban érje az arcodat a gőz. Lélegezz mélyeket, hogy a sós vizes pára átjárhassa a légutakat és eljuthasson az arcüregekig. 

 

A gőzben lévő só fertőtlenít, elpusztítja a vírusokat, csökkenti a fájdalmat, csillapítja a gyulladást, megnyugtatja a nyálkahártyát és segít a letapadt váladék fellazításában. Már pár perc után érezheted, hogy az orrod kitisztul, jobban kapsz levegőt, hamarosan pedig a feszítő, lüktető fájdalom is enyhül majd.

 

 

Az arcüreg tisztítása sós vizes orrmosással

 

Az orrmosást ma már a fül-orr gégészeti rendelőkben is gyakran alkalmazzák, hisz jóval kíméletesebb módszer, mint felszúrni az arcüreget és fecskendővel kiszívni a váladékot. A megfelelő technikával pedig otthon is kivitelezhető.

 

Ehhez szükség van egy orrmosó készülékre vagy kancsóra, amit meg kell tölteni Himalája sós oldattal. Ezután a sós vizet az orrüregbe kell önteni vagy spriccelni, és hagyni, hogy tegye a dolgát, azaz alaposan átöblítse az orrot és az arcüregeket. Ezzel a módszerrel eltávolítható a pangó váladék, emellett természetesen érvényesülnek a só fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásai is. 

 

A sós víz kiváló az arcüregek tisztítására, ráadásul nemcsak akut betegségek esetén, hanem prevenciós jelleggel is alkalmazható.

 

 

Miért hasznos időnként az arcüregek tisztítása?

 

Manapság a levegő szennyezettsége oly mértékű, hogy már dohányozni sem kell ahhoz, hogy a tüdő és a légutak károsodjanak. Ez főként a nagyvárosokban élőkre igaz. Ezért időnként ajánlott végezni egy alapos orr- és arcüregtisztítást, ezzel ugyanis kimoshatod a letapadt szennyeződéseket és megelőzheted a légúti betegségeket.

 

Otthon pedig helyezz el minél több Himalája sóból készült terméket, amelyek pozítív hatással vannak a levegőminőségre, így a só használatának előnyeit éjjel-nappal élvezheted!Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0