Fényterápia mécsestartókkal_blog

Színterápia és fényterápia só mécsestartókkal és egyéb eszközökkel

A színterápia/fényterápia só mécsestartókkal vagy anélkül is kiváló módszer a testi-lelki feltöltődésre, a stressz levezetésére és a relaxálásra. 

 

Ebben a felgyorsult világban pedig nagyobb szükség van az efféle természetes módszekre, mint eddig bármikor, hisz a frusztráltság, a fáradtság, a levertség napjainkban mondhatni általánossá vált.

 

Mi az a fény- és színterápia?

 

A témával egyik korábbi blogcikkünkben részletesebben is foglalkoztunk, de most vegyük át újra a legfontosabb tudnivalókat röviden.

 

A fényterápia alapja az, hogy az emberi test sejtjei kémiai reakcióba lépnek a fénnyel, ennek köszönhetően különféle folyamatok indulnak be a szervezetben, melyek hatására például gyorsul az anyagcsere, csökken a fájdalom és a gyulladás, javul a vérkeringés, erősödik az immunrendszer. 

 

Mindez nem új keletű felfedezés, ugyanis már az ókori görögök is rájöttek, hogy a nap fényének gyógyító ereje van, ezért gyakorta alkalmazták is a különféle betegségek kezelésénél. Ám biztosan te magad is tapasztaltad már, hogy a nap fényében fürdőzve jobb lesz a közérzeted. Ezzel tudtodon kívül is alkalmaztad a fényterápiát.

 

A színterápia lényege pedig az, hogy a különféle színek bizonyos rezgéseket bocsátanak ki, melyek ugyancsak hatással vannak a testünk sejtjeire. Az egyes színek e szempontból eltérő tulajdonságokkal bírnak, ezért a tudatos választással befolyásolhatjuk a terápia jellegét. 

 

A színeket viselhetjük a ruházatunkon, megjelenhetnek az enteriőrben, rajzolhatunk, festhetünk velük. Ha pedig kombinálni akarjuk a két módszert, akkor alkalmazzunk színes lámpákat vagy világító tárgyakat.

 

 

Hogyan valósítsuk meg a színterápiát, fényterápiát só mécsestartókkal?

 

A só mécsestartó talán a legegyszerűbb módja a szín- és fényterápia kipróbálásának. Nem lesz hozzá szükség egyébre, mint néhány Himalája sóból készült mécsestartóra, teamécsesekre és természetesen gyufára vagy öngyújtóra.

 

Várjuk meg, amíg besötétedik odakinn, majd tegyük a mécseseket a tartóba és gyújtsuk meg. Kapcsoljunk le minden más fényforrást, és hagyjuk, hogy a pislákoló láng a són keresztül lágy narancssárga fénnyel töltse meg a helyiséget. 

 

Ha szeretnénk, halkan elindíthatunk valamilyen relaxációs zenét a háttérben, de akár választhatjuk a teljes csendet is. Helyezkedjünk el kényelmesen és pihenjünk, miközben élvezzük a fény előnyös hatásait.

 

A színterápiában ugyanis a narancssárga az elme egyensúlyát jelképezi. Energetizál, növeli az életkedvet, javítja a hangulatot, csökkenti a depressziót. Erősíti az önbizalmat, támogatja az immunrendszert, oldja a görcsöket és az izomfeszültséget. 

 

Mindemellett a szexuális energiákat is aktivizálja, növeli a libidót, a vágyat, segít leküzdeni a gátlásokat. Ezért egy romantikus este a fényterápia/színterápia só mécsestartókkal történő alkalmazásával egész biztosan emlékezetes lesz! 

 

 

Egy másik módszer: sólámpák használata

 

Ha szeretnéd kipróbálni az említett módszereket, de idegenkedsz a só mécsestartóktól, akkor természetesen választhatod a Himalája sóból készült lámpákat is, melyeket ugyancsak megtalálsz webáruházunk termékkínálatában.

 

A lámpák tűzbiztosak, így az égő mécsessel ellentétben felügyelet nélkül is hagyhatod őket, illetve a fényerejük is nagyobb, így egy is elég ahhoz, hogy fénnyel árassza el a szobát. Persze a klasszikus “pislákoló láng” élményét nem tudják biztosítani, így ha neked ez a része is fontos, akkor válaszd a mécsestartókat, viszont a sólámpákkal sem döntesz rosszul!Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0