Ismerd meg a levendulás fürdősó hatásait!

 

Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után befeküdni egy kád forró vízbe és élvezni a levendulás fürdősó hatásait. Ez a csodálatos gyógynövény ugyanis nem csupán dekorációnak vagy illatosításra kiváló, hanem számos egyéb kedvező tulajdonsággal is bír.

 

 

Nyugtat és ellazít

 

A stressz manapság az életünk állandó velejárója: stresszelünk a munkahelyen a ránk váró tengernyi feladaton, a problémás ügyfelek és kollégák miatt, de ha a főnökünkkel sem jó a viszony, az is egy plusz indok az idegeskedésre.

 

Amint pedig kilépünk a munkahelyről, vár ránk az otthoni mókuskerék: el kell intézni a bevásárlást, főtt étellel kínálni az éhes családot, segíteni a gyereknek a leckeírásban, de közben szalad a lakás, mosni is kéne, porszívózni sem ártana, jaj, hogy néz ki megint a konyha és még, és még, és még… hát csoda, ha egész nap stresszesek vagyunk?

 

Annyi énidőt viszont mindenki megérdemel, hogy bezárkózzon a fürdőszobába, teliengedje a kádat meleg vízzel, szórjon bele némi levendulás Himalája fürdősót, majd befeküdjön a vízbe és élvezze a pihenést. 

 

A növény stresszcsökkentő hatása ugyanis legendás, illóolaját belélegezve erőteljes nyugtató hatással bír. Ha pedig mindezt egy lazító kádfürdővel kombináljuk, garantált, hogy sokkal jobb kedvünk lesz, mire bejfezzük a fürdőzést.

 

 

Pihentetőbbé teszi az éjszakai alvást

 

Az álmatlanság szintén gyakori probléma manapság, ami főként ugyancsak a felgyorsult életvitelnek köszönhető. Az altatók azonban hosszú távon hozzászokást és mellékhatásokat okoznak, ezért célszerűbb valamilyen természetes módszert alkalmazni. Például a levendulát! 

 

A növény illóolaja ugyanis könnyebbé teszi az elalvást és hozzájárul ahhoz, hogy az éjszaka pihentetőbb legyen. Zárjuk a napot egy kellemes sós-levendulás fürdővel, és érezni fogjuk, hogy amint ágyba kerülünk, szinte már ragadnak is le a szemeink. Ez az esti rituálé ráadásul abban is segít, hogy kikapcsoljuk az agyunkat, és az ágyban fekve már ne aggodalmaskodjunk azon, mit tartogat a holnap.

 

 

A levendula fürdősó hatására sokkal szebb és puhább lesz a bőr

 

Ha a fürdősót a megfelelő mennyiségben alkalmazzuk, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy az lelkünk mellett a testünkre is pozitív hatással lesz. A Himalája só ugyanis méregteleníti, hidratálja és táplálja a bőrt, a levendula pedig fertőtlenítő, hámosító, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, emellett a túlzott faggyútermelést is csökkenti, így a zsíros bőrnek is nagyon jót tesz.

 

A fürdőzés után öblítsük le magunkat tiszta vízzel, majd törölközzünk meg. A bőrünk olyan puhává és selymessé válik, hogy aznap már biztosan nem lesz szükségünk testápolóra!

 

 

Fájdalomcsillapító hatású

 

A levendula fürdősó hatását fájdalomcsillapításra is alkalmazhatjuk. Például fejfájás esetén (legyen az tenziós vagy migrénes) nagyon jól tud esni, ha csendben, kényelmes testhelyzetben pihenhetünk. Mindez fokozható azzal, ha ezt egy kád levendulás vízben tesszük, ugyanis csökkenhet a fájdalom.

 

Ugyanígy a menstruációs görcsökön is segíthet, hisz az alhas melegítése alapvetően is csillapítja a tüneteket, a levendula azonban fokozza a hatást. 

 

 

Természetes kedélyjavító

 

Időnként mindenkinek akadnak borzalmas napjai, amikor lehangoltnak, depressziósnak érzi magát. A fürdőzés azonban ilyenkor is segíthet, egy kád meleg, illatos vízben ellazulva pedig hamar rájövünk, hogy talán nem is olyan rossz a helyzet, mint hittük.

 

A levendula mellett azonban maga a Himalája só is számos kedvező élettani hatással bír; tapasztald meg őket te is Himalája sótermékeink segítségével!Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0