Fényterápia-színterápia

Fényterápia-színterápia otthon, egyszerűen

Mai modern világunkban a legtöbben sokan a gyógyszerektől várják a megoldást a testi és lelki panaszokra egyaránt – holott léteznek olyan természetes, alternatív gyógymódok, mint például a fényterápia-színterápia, amely kíméletes, hatásos, mégis méltatlanul elhanyagolt. 

 

Aki azonban nyitott az efféle természetes módszerekre, annak rengeteg pozitív élményben lehet része általuk.

 

 

Mi a fényterápia?

 

A nap fényének gyógyító ereje már az ókori görögök előtt sem volt titok, rendszeresen alkalmazták egyes betegségeknél a gyógyulási idő lerövidítésére és regenerációra. A modern, mesterséges fényterápiát azonban csak az 1900-as évek elején találták fel.

 

A kezelés azon az elven alapul, miszerint az emberi sejtek kémiai reakcióba tudnak lépni a fénnyel. Ez kicsit hasonló a növények fotoszintetizációjához. A sejtjeinkben ugyanis különféle fényérzékeny molekulák találhatóak, melyek válaszreakciót adnak a beérkező fényre. 

 

Ez a reakció természetesen függ a fény színétől és hullámhosszától is. Mindazonáltal a fény hatására olyan folyamatok indulnak be a testben, melyek például javítják a sejtek anyagcseréjét, serkentik az agyi vérkeringést, oldják a görcsöt, csillapítják a gyulladást, fokozzák a szövetek regenerációját és erősítik az immunrendszert. 

 

A fényterápia tulajdonképpen a fény előnyös tulajdonságainak tudatos alkalmazása, különféle fényterápiás eszközökkel. Ilyen például az infralámpa, a polárlámpa vagy az oly sok otthonban megtalálható Himalája Sólámpa.

 

 

Mi a színterápia?

 

A különböző színek ugyancsak képesek hatni a testünkre; például aktivizálják az agyat, befolyásolják a hangulatunkat, megnyugtatnak, élénkítenek, méregtelenítenek, csökkentik a fájdalmat. Az egyes színek különböző energiákat és rezgéseket bocsátanak ki, melyre a szervezet különbözőképpen reagál, ezért minden színnek más-más hatásokat tulajdonítanak. 

 

Nézzük a 6 alapszín legfontosabb hatásait a szervezetünkre:

 

  • Piros: energizál, erősíti az érzelmeket, kedvezően befolyásolja a vérkeringést.
  • Narancssárga: fokozza a kreativitást, önbizalmat és bátorságot ad, jótékonyan hat a mellékvesére, csökkenti az emésztési zavarokat.
  • Citromsárga: javítja a hangulatot, fokozza a szellemi aktivitást, serkenti az idegrendszert, segíti a méregtelenítést.
  • Zöld: csökkenti a stresszt, kiegyensúlyoz, csillapítja az ízületi fájdalmakat.
  • Kék: nyugodt és higgadt tudatállapotot idéz elő, segít leküzdeni a félelmet, javítja a koncentrációt.
  • Lila: megszünteti az álmatlanságot, megóv a negatív energiáktól, javítja a memóriát, csillapítja a fejfájást.

 

A színek erejét többféle módon is alkalmazhatod: viselheted a ruháidon, visszaköszönhet otthonod berendezésén, festhetsz, rajzolhatsz színes képeket, de hatásosabb, ha vegyíted a fényterápia-színterápia előnyeit, a színes fények segítségével.

 

 

A fényterápia-színterápia otthoni alkalmazása Himalája só segítségével

 

A Himalája só természetes narancssárga színe még inkább érvényesül, ha valamilyen fényforrással megvilágítod, mondjuk egy Himalája sótéglákból épült fal mögé izzókat helyezel, vagy sólámpákat teszel a lakás több pontjára.

 

Az így keletkező kellemes, narancsos fény tökéletes a fényterápia-színterápia együttesen történő alkalmazására. 

Webáruházunk termékeinek használatával pedig a fény- és színterápia fent említett előnyeit vegyítheted a Himalája só kedvező tulajdonságaival, így otthonod valóban a béke és a harmónia fellegvára lesz, ahová jólesik hazatérni és megpihenni!

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0