immunerosites-4-tipp

Immunerősítés gyerekeknek: íme 4 hasznos tipp

Az immunerősítés gyerekeknek különösen fontos, hiszen az ő immunrendszerük még nem fejlődött ki teljesen, így sokkal fogékonyabbak a betegségekre. Szerencsére remek módszerek léteznek arra, hogy felkészítsd csemetéd szervezetét a kórokozókkal való találkozásra, ráadásul ezek legtöbbje igazán egyszerűen kivitelezhető!

 

 

Egészséges étrend

 

Talán ez mindennek az alapja. Manapság, amikor a gyerekek nagy része szinte csak feldolgozott élelmiszert, gyorséttermi “műételeket” és édességeket eszik, nem csoda, ha sokaknak nagyon gyenge az immunrendszere. 

 

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás azonban remek immunerősítés gyereknek és felnőtteknek egyaránt. Ezt azért hangsúlyozzuk ki külön, mert a kicsik legtöbbször utánozzák a szüleiket, így ha azt látják, hogy anya és apa nem chipset nassol, hanem gyümölcsket, akkor sokkal egyszerűbb őket is rávenni az egészséges ételek fogyasztására. 

 

Sajnos azonban ma már azt is nagyon meg kell válogatni, hogy honnan szerzed be ezeket. Lehetőleg válaszd a hazai termelőktől származó bio zöldségeket és gyümölcsöket, vagy ha van kerted, akkor otthon is termesztheted őket. 

 

A többi élelmiszert is tudatosan válaszd meg, például a cukrot cseréld le egy egészségesebb alternatívára, a konyhasó helyett pedig használj étkezési Himalája sót a főzéshez.

 

 

Vitaminpótlás

 

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett szükség lehet némi plusz vitaminforrásra is. Ma már rengetegféle étrend-kiegészítő kapható, vannak köztük kifejezetten gyerekeknek készült termékek is. 

 

Csemetéid számára mindig ilyet válassz, ugyanis egyes vitaminokat túl is lehet adagolni, ami legalább akkora kárt okozhat, mint a hiányuk. A gyerekeknek szánt vitaminkészítmények ráadásul finom ízűek is, így a kicsik örömmel fogyasztják el őket.

 

 

Immunerősítés gyerekeknek sóterápiával

 

A Himalája só terápiás célokra is nagyszerű, hiszen tisztítja a légutakat, elpusztítja az itt tanyázó vírusokat és baktériumokat, emellett fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Főleg az őszi-téli megfázásos időszakban ajánlott az alkalmazása, de akár egész évben használható. Az asztmás, pollenallergiás gyerekeknek is nagyon sokat segíthet a tünetek csillapításában.

 

A sóterápiát többféle módon is lehet kivitelezni: párologtathatsz sós vizes oldatot, építhetsz a gyerekszobába sófalat, de biztathatod gyermekedet a sópipa rendszeres használatára is. Ez utóbbi azért különösen praktikus, mert hordozható, így gyermeked akár az iskolába is magával viheti. 

 

Egy aranyos mintájú, puha felületű sópárna pedig hasznos segítség lehet fülfájás esetén, illetve a légutak tisztítására alvás közben. 

 

 

Testmozgás a szabad levegőn

 

A mai gyermekek körében általános probléma, hogy túl keveset mozognak. A számítógépek és okoseszközök akár hosszú órákra is lekötik őket úgy, hogy közben szinte alig változtatnak testhelyzetet. Ez pedig nagyon nagy baj, hiszen a fizikai aktivitás nemcsak jobb erőnlétet ad, hanem az immunrendszert is erősíti. Arról már nem is beszélve, hogy csökkenti az elhízás és egyes krónikus betegségek kialakulásának esélyét. 

 

Ezért vezesd be gyermeked napirendjébe a szabad levegőn történő mozgást! Ez lehet akár biciklizés, labdázás, kutyasétáltatás, játszóterezés, bújócskázás, fogócskázás a többi gyerekkel… egyszóval bármi, amivel alaposan átmozgatja magát. 

 

Reméljük, tetszettek a Himalája Sóház immunerősítő tippjei, és kedvet kaptál ahhoz, hogy körbenézz webáruházunk kínálatában is!Kosár
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0