Fürdősó a kádba

A sós fürdőzés legnagyobb kérdése: mennyi fürdősót tegyünk egy kád vízbe?

Egy fárasztó nap végén nincs is jobb, mint otthon egy lazító fürdő, ha pedig az élvezet mellett az egészségedet is szeretnéd támogatni, akkor a vizet fürdősóval gazdagíthatod. Ám azt sokan nem tudják, hogy mennyi fürdősó kell egy kád vízbe ahhoz, hogy a sós oldat ne legyen túl tömény, de azért érezhető legyen a hatása. Mai cikkünkben ehhez adunk egy kis útmutatót!

 

 

Egyetlen evőkanál vagy 5 kg? Most akkor mennyi fürdősó kell egy kád vízbe?

 

Bizony, az interneten böngészve igen eltérő ismertetőkkel találkozhatsz. Néhol azt javasolják, hogy egy, maximum 2-3 evőkanálnyi fürdősó bőven elegendő lesz, máshol pedig egy kád vízhez akár több kilogrammot is ajánlanak.

 

A különbség igen markáns, ráadásul ezeket az információkat célszerű fenntartásokkal kezelni, hiszen a végeredmény egyetlen szélsőséges esetben sem lesz optimális. Ha csupán pár kanálnyi sót teszünk egy kád vízbe, akkor a sótartalom olyan alacsony lesz, hogy aligha érezhetjük a pozitív hatásait. Ellenben ha több kilónyit is beleborítunk, akkor olyan tömény sóoldat keletkezhet, ami már csípni, irritálni fogja a bőrt. 

 

A megoldás tehát az arany középút, de egy univerzális jó tanács: mindig olvasd el figyelmesen az adott termék leírását, hiszen azon szerepelnie kell az ajánlott adagolásnak! Néhol ezt nem konkrét mennyiségben adják meg, hanem a fürdővíz javasolt koncentrációját tüntetik fel. 

 

Igen, ehhez kell egy picit számolgatni, de ez egyáltalán nem bonyolult. A webáruházunkban kapható Himalája fürdősók esetében például 1-3% az ajánlott koncentráció. Tehát ha a 100 literes fürdőkádat teletöltöd, akkor ahhoz 1-3 kg só szükséges, hogy meglegyen az optimális töménység. Ha pedig a kádad 80 literes, akkor legalább 80 dkg sót szórj bele, hogy érvényesülhessenek a pozitív hatásai. 

 

Ilyen egyszerű kiszámolni, hogy mennyi fürdősó kell egy kád vízbe. 

 

 

Az egyéni igényeidet is vedd figyelembe!

 

Persze ezek csak ajánlott mennyiségek, nincsenek kőbe vésve, indokolt esetben el lehet térni tőlük. Ha például a bőröd extrán érzékeny és még az 1%-os sóoldat is irritálja, akkor a következő alkalommal vagy csökkentsd a mennyiséget, vagy tölts kevesebb időt a kádban. 

 

A sós fürdőzés lényege ugyanis az, hogy élvezd az otthoni wellnesst! Helyezkedj el kényelmesen, hunyd le a szemed, lélegezd be a finom illatokat, és engedd, hogy a Himalája só kifejtse áldásos hatásait!

 

 

Néhány további alapszabály, amiket érdemes betartanod

 

A fürdővizet úgy készítsd el, hogy a fürdőkádba már feltöltés közben szórd bele a kívánt mennyiségű fürdősót, majd töltsd fel vízzel, eközben néhányszor átkeverheted.

Ügyelj rá, víz ne legyen túl forró, legoptimálisabb a 37-38 oC-os hőmérséklet.

 

Ezután 20-30 percet tölts a vízben úgy, hogy közben tartsd változatlanul a hőfokát. Ennyi idő alatt a Himalája só eltávolítja a bőrben felgyülemlett salak- és méreganyagokat, megtisztítja a pórusokat. Fürdés után öblítsd le magad tiszta vízzel. Ez a lépés semmiképp se maradjon el, ugyanis ezzel távolítod el a testedről a kioldódott szennyeződéseket. Végül szállj ki a kádból és törölközz meg. Ha sós fürdőkúrát végzel, ne használj utána testápolót!

 

Ha a bőrödön nyílt seb van, esetleg nemrég borotválkoztál vagy gyantáztál, akkor ne alkalmazz sós vizes fürdőt, amíg a bőröd helyre nem jön!

 

A Himalája só a fürdőzés mellett még számos egyéb célra is alkalmas, ezért azt javasoljuk, nézz körül webáruházunk kínálatában, és próbáld ki a többi termékünket is!Kosár
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0