éjjeli fény

Egy kis világosság a sötétségben – miért hasznos az éjjeli fény?

Az emberiség már az ősidők óta alkalmaz éjjeli fényeket, hiszen elődeink sem láttak jól a sötétben, viszont sokszor szükség volt arra, hogy napnyugta után is tájékozódhassanak. Ma már a világítást otthonainkban nem fáklyákkal és gyertyákkal oldjuk meg, azonban a lágy, éjjeli fények manapság is igen jó szolgálatot tehetnek.

 

 

Amikor az éjszaka túlságosan sötét

 

Habár az alváshoz sokak számára a teljes sötétség a legideálisabb, viszont nem mindig célravezető éjszakára minden fényforrást lekapcsolni. 

 

Gondolj csak például a kisgyerekekre: sokan közülük félnek a sötétben, emiatt egyedül egyáltalán nem vagy nehézkesen tudnak csak elaludni, ha pedig az éjszaka folytán valamikor felriadnak, nagyon ijesztő lehet számukra, hogy az orrukig sem látnak.

 

A gyermeki fantázia pedig igen élénk, ilyenkor egy apró zaj is életveszélyes fenyegetésnek, például a szekrény mögött lakó mumus támadása jelének tűnhet. Bizony sok szülőnek kellett már arra ébrednie, hogy csemetéje sírva fut be a hálószobába, mert nem mer egyedül maradni a sötétben.

 

Ám nemcsak nekik lehet hasznos az éjjeli fény: a kismamák vagy az idősek éjszaka is gyakran látogatják a mellékhelyiséget, ezért nekik is roppant praktikus, ha nem kell a koromsötétben végigbotorkálniuk a lakáson vagy mindenhol felkapcsolni az összes lámpát, ezzel megzavarva a többi családtag pihenését is. 

 

 

Milyen az ideális éjjeli fény?

 

Az éjszaka használt fények legfőbb jellemzője, hogy gyengébben világítanak, mint a normál fényforrások. 

 

Alvás közben ugyanis a szemünk hozzászokik a sötétséghez, ezért egy éles fényű mennyezeti lámpa felkapcsolása roppant zavaró lehet az éjszaka közepén, arról nem is beszélve, hogy belezavar a bioritmusba és akár teljesen kiűzheti az álmot a szemünkből. Ha jártál már úgy, hogy például egy éjjeli mosdólátogatás után alig tudtál visszaaludni, akkor tudod, hogy miről beszélünk. 

 

Emiatt sokkal célszerűbb a lágy, kellemes fények alkalmazása, mint például a Himalája sólámpák vagy mécsestartók. A Himalája só rózsaszínes, narancssárgás színe megvilágítva egy meleg, szűrt fényt ad, ami pont elég világosságot biztosít ahhoz, hogy tájékozódni tudj a sötétben, de mégsem bántja a szemed és nem fog zavarni a visszaalvásban.

 

A sólámpák ráadásul nemcsak dekorációs célokra alkalmasak, ugyanis ionizálják a levegőt, jótékonyan hatnak a légzőszervekre, nyugtató, stresszoldó hatással bírnak, ezáltal a testi-lelki egészség szempontjából is hasznos a jelenlétük. 

 

 

Hogyan használd a Himalája sólámpát éjjeli fényként?

 

Ha kimondottan éjszakai világítást keresel, akkor válaszd a közvetlenül a konnektorba dugható termékeinket. Ezek tényleg csak nagyon halványt fényt adnak, ami mellett aludni is lehet, így ideálisak a gyerekszobába, hálószobába vagy a folyosóra, közlekedőbe, mint irányfény. 

 

Ha ennél kicsit nagyobb világosságot szeretnél, akkor használj hagyományos, nagyobb méretű Himalája sólámpát, amit elhelyezhetsz például a nappaliban vagy a konyhában, így akkor sem kell villanyt kapcsolnod, ha éjjel kimennél meginni egy pohár vizet.

 

A hangulatos fények kedvelőinek pedig ajánljuk figyelmébe az ugyancsak Himalája sóból készült mécsestartókat, amik szintén alkalmazhatóak éjszakai világítás céljából is. Ám vigyázz! Ha éjjel akarod használni, akkor soha ne tegyél bele igazi gyertyát, hisz nyílt lángot tilos felügyelet nélkül hagyni! 

Nézz körül webáruházunk kínálatában, és ismerkedj meg Himalája só termékeink széles választékával!

Kosár
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0