Sószoba hatásai

A sószoba hatása az egészségre

 

Napjainkban a sóterápiát szerencsére már nemcsak wellnessközpontokban lehet igénybe venni, ugyanis a sószoba hatásait akár otthonodban is élveztehed, amennyiben kialakítasz egy erre a célra szánt helyiséget. 

 

 

A sóterápia működéséről dióhéjban

 

Egyes kutatások szerint a körülöttünk lévő levegőben lévő elektromos töltésű részecskék kényes egyensúlya gyakran felborul. Az elektromos készülékek által kibocsátott elektroszmog, a szennyezett, poros levegő miatt a pozitív töltésű részecskék kerülnek túlsúlyba, ez pedig az emberi szervezetre testi és mentális téren is ártalmas. 

 

A rossz minőségű levegő miatt ugyanis megnő a krónikus légzőszervi betegségek kialakulásának kockázata, illetve koncentrációs nehézségek, alvászavarok, lehangoltság, depresszió is jelentkezhet.

 

A sóterápia során azonban kristálysót juttatnak a levegőbe, ami a negatív töltésű ionjainak köszönhetően képes megkötni a pozitív töltésű porszemeket, ezáltal tisztítja a levegőt, helyreállítja az egyensúlyt és semlegesíti a káros hatásokat. 

 

Azonban fontos tisztában lenni vele, hogy erre a célra közel sem minden sófajta alkalmas. A hagyományos konyhai só ugyanis szinte csak nátrium-kloridból áll, de például a Himalája Só még nagyságrendileg 82 jótékony nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz; többek között jódot, magnéziumot, szulfátokat, kalciumot. Emiatt tökéletesen alkalmas terápiás célokra, és általa a sószoba hatásai is sokkal jobban érvényesülnek. 

 

 

Sószoba, sókamra, sóbarlang – mi a különbség közöttük?

 

Ami közös bennük, hogy mindhárom helyiség alkalmas a sóterápiához, a különbség csupán a kialakításban, illetve a méretben rejlik. 

 

A sóbarlangok természetes képződmények, melyek úgy keletkeztek, hogy az évmilliókkal ezelőtt kiszáradt sós tavak és tengerek sóágyai a bolygó felületének változásai során felgyűrődtek és a hegyek mélyébe kerültek. Tehát emberi beavatkozás nélkül jöttek létre, itt a só természetes megjelenési formájában van jelen.

 

A sókamra és a sószoba pedig mesterségesen létrehozott helyiségek, melyeknél sótéglákból készült falakat használnak, hogy biztosítsák a sós levegőt. Ez igény szerint kiegészíthető só beporlasztásával vagy sós víz párologtatásával, sómécsesek, sólámpák elhelyezésével.

 

A kamra általában egy apró méretű helyiség, míg a sószoba egy nagyobb térben kerül kialakításra, ahol egyszerre többen is kényelmesen elférnek. Mindazonáltal e két szót gyakran egymás szinonimájaként használják, nincs tehát különbség a között, hogy a sókamra vagy a sószoba hatásairól beszélünk. 

 

 

Melyek a sószoba pozitív hatásai?

 

A sószobák tiszta, elektromos töltések szempontjából kiegyensúlyozott levegője számos kedvező hatással van a szervezetre. Először is tisztítja a légutakat, ezáltal csökkenti az olyan légzőszervi betegségek tüneteit, mint például az asztma, szénanátha, allergia, de hatásos a krupp, a hörghurut, az arcüreggyulladás, a nátha vagy a COPD kezelésében is. Ráadásul mindezt úgy, hogy az alkalmazása semmiféle káros mellékhatással nem jár.

 

A sókristályok által közvetített bioenergia emellett csökkenti a stresszt, javítja a koncentrációt, megszüntetheti az alvászavarokat, enyhítheti az ízületi gyulladást, a reumás tüneteket is. Ezenfelül a sós levegő jótékony hatással van az idegrendszerre, a hormonháztartásra, és elősegíti a méregtelenítést is. 

Ezeket a pozitívumokat persze ne egy-egy alkalom után várd, a kulcs ugyanis a rendszerességben rejlik. Ha számorda problémás gyakran felkeresni egy sószobát vagy sóbarlangot, akkor nézz körül Himalája Só termékeink kínálatában, és alakíts ki egy otthoni sókamrát, építs sófalat, vagy csak helyezz el sólámpákat otthonod minél több pontján! Élvezd a sóterápia előnyeit, amikor csak kedved tartja!

Kosár
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0