Szauna-sótégla blog

Miért előnyös, ha a szaunába sótéglákat is beépítünk?

A sóterápia és a szaunázás külön-külön is számos pozitív hatással jár, ami még inkább fokozható azzal, ha szaunába sótéglákat építünk be, vagy a szauna melletti pihenőhelyiségben alakítunk ki egy sófalat.

 

 

Miért érdemes rendszeresen szaunázni?

 

A szaunázás hagyománya a vikingek korából ered, de persze az azóta eltelt időben számos változáson ment keresztül. Az első szaunákat még földbe ásott gödrökből alakították ki, ma viszont impozáns megjelenésű, hangulatos és kényelmes kabinokat használnak erre a célra. 

 

Ami azonban régen és ma is jellemző, hogy a szauna kiváló hely az egyéni vagy társas kikapcsolódáshoz, emellett rengeteg egészségügyi előnnyel is jár. A forró levegő hatására beindul az izzadás, ami által a szervezet megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól. 

 

A szaunázás emellett jótékony hatással van a vérkeringésre, erősíti az immunrendszert, regenerálja az ereket, edzi a keringési rendszert, feszesíti a bőrt, tisztítja a pórusokat, serkenti a bőr vérellátását. Mentálisan pedig csökkenti a stresszt, segít ellazulni és jótékonyan hat az agyműködésre is. 

 

Ezen pozitív hatásai miatt ma már egyre többen építtetnek be otthonra is szaunát, így már nem kell gyógyfürdőbe vagy wellnessközpontba látogatni ahhoz, hogy élvezhessék az előnyeit. A hatás pedig tovább fokozható azzal, ha a szaunába sótéglákat is beépítünk.

 

 

Miért jó ötlet a szaunába sótéglákat helyezni?

 

A Himalája só szintén remek hatással van az egészségre, a szaunázással kombinálva pedig még többet tehetünk a fizikai és mentális jóllétünkért. Ha elegendő szabad hely áll rendelkezésre, akkor a sótéglákból készült sófalat ne közvetlenül a szaunába építtessük be, hanem egy külön pihenőtérbe. 

 

Így a forró kabinból kijövet egy sószobában relaxálhatunk, ahol a levegőt átjárja a Himalája só tiszta természetessége, ami ugyancsak jót tesz testnek és léleknek egyaránt. A sóterápia szintén egy régóta alkalmazott gyógymód, ami a légúti betegségek gyógyításától kezdve a stresszcsökkentésen át az immunerősítésig szintén rengeteg előnnyel bír.

 

A sószobában helyezzünk el kényelmes padokat, fekhelyeket, az erős, hideg fények helyett pedig teremtsünk kellemes félhomályt lágy hangulatvilágítással. Ehhez nincs is szükség speciális fényforrásokra, ugyanis a sófal hátulról megvilágítva szolid narancssárgás-rózsaszínes fényben pompázik.

 

Ha erre nincs lehetőség, akkor helyezzünk el több ponton sólámpákat vagy sóból készült mécsestartókat, hogy ezek szolgáltassák a helyiség megvilágítását. Ne feledjük, hogy minél nagyobb mennyiségben van jelen a Himalája só, annál inkább érvényesülnek a pozitív hatásai. 

 

Hogyha nincs elegendő hely egy pihenőtér kialakítására, akkor a sótéglákat a szaunába is beépíttethetjük, kisebb betétfalak formájában, akár egy-egy keskenyebb sávban felhelyezve. 

 

 

Milyen előnyökkel jár egy otthoni sókamra?

 

A sóbarlangok és sószobák igen népszerűek azok körében, akik a természetes gyógymódokat részesítik előnyben. A sós levegő rengeteg légzőszervi betegség kezelésében hatékony, ideértve például az allergiát, az asztmát, a légcsőhurutot vagy az orrmelléküreg-gyulladást is.

 

A só megtisztítja a tüdőt és a hörgőket, emellett csökkenti a stresszt és az alvászavarokat, javítja a koncentrációt és a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben. A megfelelő fényforrásokkal kiegészítve pedig hatékony szín- és fényterápiás eszközzé is válhat.

 

Ismerkedj meg te is a nagyszerű Himalája Só termékekkel, és alkalmazd őket a mindennapokban!Kosár
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0