Sós víz öblögetéshez

Mikor jó a sós víz öblögetés céljából?

A sós vízzel történő öblögetés egy remek természetes gyógymód, mellyel többféle szájüregi panasz is hatásosan kezelhető, illetve prevenciós céllal is alkalmazható.

 

A bolti szájvizekkel és egyéb öblögetőkkel szemben ráadásul nem tartalmaz semmiféle káros, mesterséges összetevőt, így akár gyerekek is biztonságosan alkalmazhatják. Mikor érdemes bevetni?

 

 

Ha szeretnénk természetes módszerekkel megőrizni a szájhigiéniánkat

 

A fogszuvasodást és a fogak elvesztését remekül meg lehet előzni azzal, ha odafigyelünk a fogápolásra. A napi kétszeri fogmosás pedig általában nem elegendő; érdemes mellette figyelmet fordítani például a fogközök kitisztítására és az általános szájhigiénia megőrzésére.

 

Ez utóbbihoz pedig remek módszer a sós vízzel történő öblögetés. Csak oldjunk fel 2 deciliter langyos vízben egy csapott teáskanál étkezési Himalája Sót, és gargalizáljunk, öblögessünk az oldattal legalább fél percen keresztül, ezután köpjük ki. 

 

Ezt tegyük meg minden fogmosás után, de ha van rá lehetőség, akkor akár étkezést követően is. A só ugyanis fertőtlenít és elpusztítja a baktériumokat, ezáltal segít megelőzni a fogszuvasodást.

 

 

Fogínygyulladás esetén

 

Az ínygyulladás igen gyakori jelenség, jellemző tünete a duzzadt, piros, mosáskor vérző fogíny. Ha nemcsak alkalmanként jelentkezik, hanem hosszabb távon is fennáll, akkor mindenképp célszerű fogorvoshoz fordulni, de addig is a panaszok csillapítására alkalmazzuk a sós vizet öblögetésre.

 

A só baktériumölő hatása ebben az esetben is nagyszerűen érvényesül, ráadásul csillapítja a gyulladást és csökkenti a fájdalmat, emellett tisztítja a szájüreget és elősegíti a duzzanatot okozó folyadékgyülem távozását. 

 

 

Fogfájás esetén

 

A fogfájás nagyon kellemetlen tud lenni, és általában mindig a legrosszabbkor jön, amikor még napokat kell várni arra, hogy orvosi ellátásban részesüljünk. Addig is érdemes csillapítani valahogy a fájdalmat, és erre is kiváló a sós víz. A fentebb már ismertetett módon öblögessünk vele minden étkezés után.

 

Előfordulhat, hogy a fájdalom hamarosan csillapodik, de ettől még ne halogassuk a dolgot, mindenképp menjünk el a fogorvoshoz, mert a rossz fogat sem a sós víz, sem más természetes módszer nem teszi rendbe!

 

 

Afta vagy szájüregi fekély esetén

 

Nemcsak a fogak okozhatnak panaszokat a szájüregben, az afta vagy a fekély éppolyan kellemetlen tud lenni. Szerencsére a Himalája Sóból készült oldatot ilyenkor is segítségül hívhatjuk. A már fent említett fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatásai ugyanis ezeknél a betegségeknél is érvényesülnek. 

 

 

Torokfájás csillapítása sós vízzel történő öblögetéssel

 

Bár a “megfázásszezonon” mostanra túl vagyunk, egy makacs nátha vagy más, fertőző légúti betegség bizony még a nyári időszakban is utolérhet. A sós vizes öblögetés azonban segít elpusztítani a panaszokat okozó vírusokat és baktériumokat, emellett csökkenti a kínzó, kaparó torokfájást. Ha időben elkezdjük alkalmazni, meggátolhatjuk a kórokozók elszaporodását, ezzel a tünetek súlyosbodását.

 

Ehhez viszont az öblögetés mellett gargalizáljunk is, hogy az oldat eljusson a torkunkba és ott is kifejthesse hatását. Lenyelni azonban nem ajánlott. 

 

 

Allergia

 

A folyamatos köhögési inger és a torokkaparás allergia tünete is lehet. A sóoldatot ilyenkor is bátran alkalmazhatjuk, hiszen elpusztítja a szánkon át belélegzett, a szájüregben és a garatban megtapadt allergéneket. 

Persze a Himalája Só mindezeken felül még rengeteg egyéb célra is alkalmas a szépségápolástól kezdve a dekorációig, fedezd fel te is termékeink változatos kínálatát!

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0