Gua-Sha_Blog cover

Kényeztető masszázs GUA SHA kő segítségével

Aki jártas az ősi kínai gyógyászatban, az bizonyosan hallott már a gua sha kőről és a vele végzett különleges masszázstechnikáról. A távol-keleti orvoslás híveinek körében nagyon népszerű, hiszen rengeteg jótékony hatással bír, a test számos pontján és az arcon is alkalmazható. Nézzük is, hogy mit kell tudni róla!

 

Mi az a GUA SHA kő, és hogyan néz ki?

 

Voltaképpen ez egy simára csiszolt, speciális formájú kő, ami készülhet jáde kristályból, rózsakvarcból vagy épp Himalája Sóból.

 

A testmasszázshoz használt GUA SHA kő háromszög formájú, míg az archoz való ívesebb, és az egyik oldalán található egy kis bemélyedés. 

 

A tradicionális kínai gyógyászatban már évezredek óta alkalmazzák, nemcsak egészségmegőrzés, hanem szépségápolás céljából is. A masszázs során a kövek lekerekített élével nyomogatjuk, kapargatjuk a bőrt meghatározott pontok mentén, ami serkenti az érintett területeken a véráramlást és stimulálja a szöveteket.

 

 

Testmasszázs GUA SHA kővel

 

A GUA SHA masszázs számos egészségügyi panasz kezelésében hatékony. Csillapítja az izom- és ízületi fájdalmakat, a gerincfájdalmat, segíthet a derékproblémákon, a nyaki gerincpanaszokon, csökkenti a rossz testtartás okozta fájdalmat, a reumás tüneteket, de rándulások vagy sportsérülések regenerációjára is alkalmazható. 

 

A masszázs soránt a bőrt először bekenik olajjal, hogy a GUA SHA kellően csússzon rajta. Majd lassú, erőteljes mozdulatokkal, az éleivel nyomkodni kezdik a bőrt a meridiánok és izmok mentén haladva.

 

Mint a hagyományos kínai orvoslás módszerei általában, ez a masszázsfajta sem kifejezetten kellemes, a kezelés maga fájdalmas lehet, és utána lilás-kékes véraláfutások alakulhatnak ki a bőrön. A kínai gyógyászatban ez azt jelenti, hogy a vér nagyon “stagnált” az érintett területen. 

 

Az olaj viszont segít abban, hogy a masszázskő jobban csússzon, illetve némileg oldja is a felületét, ez pedig segít abban, hogy a Himalája sóban lévő ásványi anyagok felszívódhassanak a bőrbe. Bár a keletkező elszíneződések elsőre ijesztőek lehetnek, viszont a masszázson résztvevők többsége arról számolt be, hogy már rögtön a kezelés után érezte a változást, hogy a teste szinte megkönnyebbül.

 

 

Arcmasszázs GUA SHA kővel

 

A GUA SHA kő arcmasszázsra is kiváló, de ide más kialakítású kristályra van szükség. Wellness termékeink között kimondottan arcra való masszázskő is kapható. A speciális forma követi a fej ívét, így az arc minden területe kezelhető vele.

 

Az arcon végzett GUA SHA masszázs jóval gyengédebb, itt nem kell tartani fájdalomtól vagy véraláfutásoktól, ráadásul saját kezűleg is elvégezhető.

 

A masszírozás előtt alaposan tisztítsd meg a bőrödet a szennyeződésektől, majd vékonyan kend be valamilyen természetes olajjal. Fogd a követ, és kezdd el vele alaposan, de finoman átmasszírozni az arcod. Bentről kifelé, tehát az orrodtól a füled irányába, illetve fentről le, a homloktól az áll felé haladj.

 

Egy-egy területen legalább 8-10-szer húzd végig egymás után, enyhe nyomást kifejtve. A szemek környékén különösen légy óvatos, mert itt a legvékonyabb és a legérzékenyebb a bőr. Az arcmasszázs a házi wellness egyik programja is lehet, ezért érdemes megteremteni hozzá a nyugodt, zavaró tényezőktől mentes környezetet és rászánni a kellő időt. Így nemcsak a tested, hanem a lelked is ellazul közben.

 

S hogy milyen előnyei vannak még? Az olaj hatására feloldódó Himalája só és a masszírozás hatására feszesebb lesz a bőröd, serken a kollagéntermelés, kisimulnak az apró ráncok, hatékonyabbá válnak a méregtelenítési folyamatok, ragyogóbb kinézetű és puhább tapintású lesz a bőr. 

 

Nos, megjött a kedved a GUA SHA arc- és testmasszázs kipróbálásához?Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0