Kősó-Blog

Mely területeken válthatod ki a kősó felhasználását Himalája Sóval?

A só az egyik leggyakrabban használt természetes anyag a mindennapjaink során. Ott a helye a konyhában, a fürdőszobában, de akár az otthoni patikában vagy a háziállatok közelében is. A kősó felhasználása helyett viszont érdemesebb a Himalája Sót választani, hiszen kedvezőbb élettani tulajdonságokkal bír.

 

Mi a kősó és mi a Himalája Só?

Kősónak azt a sófajtát nevezzük, amit nem a tengerekből, lepárlással nyernek ki, hanem sóbányákból bányásznak. A kősó jellemzően szürkés-barnás színű (a finomítási eljárásnak köszönhetően lesz fehér), és napjainkban főleg robbantásos eljárással bányásszák.

Bár találhatóak benne hasznos ásványi anyagok, viszont a keletkezése során nem volt akkora a nyomás, hogy ezek beépüljenek a szerkezetébe, inkább csak a só kristályrácsainak felületére tapadva vannak jelen. Emiatt a szervezetben kevésbé jól hasznosulnak.

A Himalája Sót szintén bányásszák, viszont robbantás helyett a mai napig kézi erőt és gépeket használnak. Igaz, hogy így a kitermelése lassabb folyamat, viszont a só szerkezete sokkal kevésbé károsodik.

Az évmilliók alatt a só igen nagy nyomásnak volt kitéve a Föld belsejében, így a belső kristályszerkezete is tökéletesebb, mint a kősóé. A magas nyomás hatására az ásványi anyagok beépültek a só belső szerkezetébe – ennek köszönhető a Himalája Só jellegzetes rózsaszínes-narancssárgás árnyalata. Ez az összetétel pedig sokkal jobb hasznosulást tesz lehetővé.

A kősó felhasználása helyett tehát érdemes áttérni a Himalája Sóra, például az alábbi területeken.

 

Ételek ízesítése

Alig akad olyan étel, amihez ne lenne szükség legalább egy kevés sóra, még az édes tésztákba is javasolt tenni egy csipettel. A sót tehát valamilyen formában minden nap fogyasztjuk, azonban közel sem mindegy, hogy csak tisztított, finomított nátrium-klorid vagy egyéb értékes anyagok (például vas, jód, magnézium, kálium) is bejutnak általa a szervezetünkbe, jól hasznosuló formában.

Ha viszont a kősót lecseréled étkezési Himalája Sóra, azzal máris teszel egy nagy lépést az egészséges étkezés irányába. Ez a sófajta ugyanúgy használható ízesítésre, viszont sokkal értékesebb a szervezet számára.

 

Fürdőzés

A sós ülőfürdő számos betegségre természetes, ám hatásos gyógyírt nyújt. Alkalmazható például felfázás, bőrfertőzés, aranyér, urológiai vagy nőgyógyászati gyulladások esetén is.

A kősó felhasználása helyett azonban érdemes inkább Himalája fürdősót választani, akár natúr, akár illatosított változatban. A meleg vízből felszálló sós pára pedig a légutakra is jótékony hatással van. Fürdőzés közben ráadásul eltávolíthatod a bőrödről az elhalt hámsejteket is egy kis sós bőrradírozással.

 

Inhalálás kősó felhasználása helyett Himalája Sóval

A sós vizes inhalálás egy régóta alkalmazott gyógymód a megfázás, nátha, asztma és egyéb légúti betegségek kezelésére. A kősó helyett viszont használj inkább Himalája Sót, ami vírus- és baktériumölő, valamint nyákoldó hatással bír.

 

Nyalósó a háziállatoknak

Az állatoknak is szüksége van sóra és a benne lévő ásványi anyagokra. A legkönnyebb ezt nyalósó formájában biztosítani nekik, ami szintén készülhet Himalája Sóból is. Az állatok unszolás nélkül, maguktól is elkezdik majd nyalogatni a sótömböt, így nem szűkölködnek majd az olyan fontos ásványi anyagokban, mint a cink, vas, foszfor vagy kalcium.

 

Természetes orvosság gyulladásokra

A fülgyulladásra és az ízületi fájdalmakra aligha akad jobb természetes gyógyír, mint a felmelegített, sóval teli párna, amely nyugtat és csillapítja a panaszokat. Webáruházunk kínálatában természetesen ezt is megtalálod!

Kosár
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0