Sótégla _blog cover

Hasznos ötletek a Himalája Sótégla és Sócsempe felhasználásához

A méltán népszerű sólámpák ma már rengeteg háztartásban fellelhetőek, és egyre többben használják ki a Himalája Sócsempékben és Sótéglákban rejlő előnyöket. Bár igaz, hogy ezek nem olyan “mobilisak”, mint egy lámpa, ugyanakkor nagyon is érdemes őket alkalmazni akár az otthonunk több pontján is. 

 

Nézzünk is néhány ötletet, milyen különféle módokon lehet felhasználni őket.

 

 

Alakítsunk ki otthoni sószobát!

 

Ha akad egy olyan helyiség a házunkban, amit nem igazán használunk ki, akkor mindenképp érdemes megfontolni azt a lehetőséget, hogy átalakítjuk egy otthoni sószobává. Így már nem feltétlenül kell sóbarlangba vagy wellnesközpontba menni ahhoz, hogy élvezzük a Himalája só előnyös hatásait. A privát kis kamránkon ráadásul nem kell idegenekkel osztozkodnunk vagy bosszankodnunk a zaj és a zsúfoltság miatt, hanem bármikor kedvünkre relaxálhatunk. 

 

Ehhez alakítsuk ki a falunkat Himalája Sótéglákkal a padlót pedig sócsempékkel, esetleg só őrlemény felhasználásával. Választhatjuk a hagyományos narancssárga vagy az opálos fehér színű változatot, illetve ha valami extrábbra vágyunk, akkor a hexagon formájú variációt is. 

 

A falakat érdemes hátulról megvilágítani, így a szobában kellemes hangulatfények uralkodnak majd. Ne feledkezzünk meg a kényelmes bútorokról, melyek elengedhetetlen kellékei a pihenésnek. A sószobába ne vigyünk magunkkal semmiféle elektromos kütyüt, hisz pont az lenne a lényege, hogy egy kicsit kikapcsoljunk, relaxáljunk, amihez nincs szükség okostelefonra, tabletre vagy laptopra, ezek ugyanis csak elvonják a figyelmünket.

 

 

Készítsünk sófalat a hálószobába!

 

Éjszakánként nyugtalanul alszunk, folyton eldugul az orrunk, köhögünk, kínoznak az asztma vagy légúti allergia tünetei? Az éjszakáink sokkal nyugodtabbak lehetnek, ha gondoskodunk a tiszta, friss levegőről egy Himalája Sócsempékből vagy Sótéglákból épült fal segítségével.

 

Ez nem csupán egy kiváló dekorelem, hanem a nyugodt alváshoz, a légzőszervek egészségéhez is hozzájárul. A sófalhoz elegendő néhány négyzetméternyi falfelületet beburkolni, illetve szintén célszerű gondoskodni a hátsó megvilágításról is. Ha alacsonyabb, esetleg változtatható fényerejű fényforrást választunk e célra, akkor a sófalunk csak egy egészen halványan derengő fényt bocsát majd ki, így még éjszakai világításnak is tökéletes lehet, hiszen nem zavar meg bennünket a pihenésben. 

 

Ugyanezen okok miatt a gyerekszobába is érdemes sófalat építeni, különösen ha csemetéinknek krónikus légúti betegsége vagy allergiája van, ami manapság sajnos igen gyakori probléma. Ezzel a megoldással viszont csökkenthetőek a panaszok.

 

 

Ízléses dekoráció a nappaliba Himalája Sócsempékből

 

Mint említettük, a sófal nem csupán hasznos, hanem látványnak is csodaszép, ezért ha valami extravagáns dekorációval szeretnénk feldobni a nappalit, ami mutatósabb, mint a tapéta, a kép vagy a falpanel, akkor bátran építtessünk ide is egy sófalat sótéglákból, vagy tervezhetünk egyedi falbetéteket sócsempékből!

 

Érdemes olyan helyre tenni, ahol a figyelem középpontjában lesz, például a bejárat felől nyíló ajtóval szemközti falra. A megvalósítást illetően pedig legyünk kreatívak: érhet a padlótól egészen a plafonig, vagy csak egy bizonyos magasságig, kialakíthatjuk akár sarkosan is, de elhelyezhetünk több keskeny sávot vízszintesen vagy függőlegesen, amik rendkívül érdekes látványt nyújtanak.

A megvilágításról itt se feledkezzünk meg, hiszen ez megadja azt a pluszt a sófalnak, amitől tényleg nagyon látványos és dekoratív lesz. Mindezeken felül pedig akár egyéb sótermékekkel is bővíthetjük háztartásunkat.

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0