Himalája Só inhalátor

A száraz sóterápia 3 különböző módszere, amiket érdemes kipróbálni

A sokoldalú Himalája Só egyik legnagyobb előnye, hogy rengetegféleképpen felhasználható: étkezési célokra, dekorációként, de nedves vagy száraz sóterápiához is kiválóan alkalmas.

Mai bejegyzésünkben ez utóbbihoz adunk néhány hasznos ötletet.

 

 

Mi a különbség a nedves és a száraz sóterápia között?

 

Érdemes rögtön az elején tisztázni, hogy mit értünk a két kifejezés alatt. Nedves sóterápiának azt nevezzük, amikor a sót vízhez adjuk és tulajdonképpen sóoldat jön létre. Ide tartozik például az inhalálás, a párologtatás, de akár a sós vízzel történő öblögetés vagy a fürdősó használata is. 

 

Ellenben a száraz sóterápia során a só nem kerül kapcsolatba a vízzel, hanem önmagában alkalmazzuk. Ilyen például a sófal vagy a sószoba használata, a meleg sós borogatás, emellett ide sorolhatjuk a sópipán keresztüli belégzést, illetve a sóköves masszázst is. 

 

Tévedés volna azt hinni, hogy ebben a formában nem fejti ki jótékony hatásait. A sónak ugyanis nem feltétlenül van szüksége vízre ahhoz, hogy támogassa az egészségünket és segítsen a gyógyulásban. 

 

Webáruházunk wellnesstermékei között is számos olyan eszköz található, amely alkalmazható terápiás célokra. Nézzük is meg ezeket egy kicsit bővebben!

 

 

Sóinhalátor-sópipa, a “hordozható tüdőtisztító”

 

A száraz sóterápia legegyszerűbb és legolcsóbb alkalmazási módja a sóinhalátjr, ismert nevén a sópipa használata. Ez egy kis méretű, zsebben és táskában is könnyen hordozható eszköz, ami belül Himalája Sóval van megtöltve.

 

Lényegében csak annyit kell tenni vele, hogy a tetején lévő keskeny nyíláson keresztül, a szádon át mélyeket lélegzel. A tüdőbe ily módon bejutó só tisztítja és nyugtatja a hörgőket, ezáltal csökkenti például az asztma tüneteit, légúti fertőzések esetén pedig elpusztítja a tüdőben lévő kórokozókat és elősegíti a nyákoldást. 

 

Emellett prevenciós céllal is érdemes alkalmazni, például egy füstös, szmogos, szennyezett levegőjű nagyvárosi környezetben minden nap célszerű használni a légzőszervek egészségének megőrzése érdekében.

 

 

A gyógyító meleg só

 

A fülfájás, ízületi fájdalom, hát- és derékfájás, valamint hölgyeknél a menstruációs görcs komoly panaszokat okoz, és akár meg is gátolhat a mindennapi tevékenységekben. A száraz sóterápia azonban itt is segít!

 

A fenti tünetekre remek természetes gyógymód a sóval töltött kispárna alkalmazása. A párnát melegítsd fel sütőben, majd helyezd a fájó testrészre és tartsd ott addig, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. A meleg só fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatással bír, emellett elpusztítja a kórokozókat és gyorsítja a regenerációt.

 

 

Otthoni wellness – sótéglákkal

 

Ha nincs lehetőséged rendszeresen sóbarlangba járni, akkor alakíts ki egyet otthon! Persze ne egy komplett barlangra gondolj, de egy sószobával vagy -kamrával bármikor érezheted a száraz sóterápia áldásos hatásait.

 

Ha van elég hely, érdemes egy komplett kis szobát berendezni erre a célra. A falakat burkold be végig sótéglákkal (ne felejts el gondoskodni a hátsó megvilágításról) a padlót sócsempével, helyezz el kényelmes ülőalkalmatosságokat vagy nyugágyakat, és máris kész az otthoni, saját wellnesshelyiséged! Itt bármikor megpihenhetsz és kikapcsolódhatsz.

 

Ha erre nincs lehetőséged, akkor se csüggedj, hanem keress egy olyan falfelületet a lakásban, ahol kialakíthatsz egy sófalat. Például a hálószobában. Így még alvás közben is kihasználhatod a só terápiás hatásait, ha pedig légzőszervi betegséggel küzdesz, nyugodtabban telnek majd az éjszakáid.

 

Kipróbálnád te is a száraz sóterápiát? Az említett termékeket mind megtalálod webáruházunk kínálatában!Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0