A Himalája Só ásványianyag-készítményének tartalma_blog Cover

A Himalája Só ásványianyag tartalma

Egy kis történelem…

A Himalája Só tömören és egyszerűen a Föld bolygónak a legtisztább típusú sója, ami már csaknem 250 millió évvel ezelőtt képződött a Himalája-hegységben. Hihetetlen tisztaságát nem csak a magas ásványianyag tartalmának köszönheti, mivel kézzel bányásszak, nem létezik higiénikusabb só az egész világon: teljesen mentes mindenféle ipari beavatkozástól. Még a bányászat után is kézzel bánnak vele: kristályokat kisebb darabokra törik szét, tisztítják, végül pedig a napon szárítják.

Ráadásul olyan helyekről bányásszák ki, ahol régen még hatalmas vízrengeteg volt: a Himalája Só az ősrégi Tethys óceán ősmaradványa. Ez az óceán még a Nap ereje miatt tűnt el, de maga mögött hagyta azt a sót, amit ma a jellegzetes rózsaszín színéről bárki fel tud ismerni.

 

A Himalája Só magas ásványianyag tartalma ennek is köszönhető

Tudtad?

A Himalája Só több mint 80 olyan értékes ásványianyagot és nyomelemet tartalmaz, ami hasznos az egészséged szempontjából.

Az ásványianyagok olyan kristályos szerkezetű anyagok, amelyek természetes módon előfordulnak a környezetünkben. Kristály pedig mindig akkor alakul ki, amikor egyedi formákat vesznek fel az atomok. A Himalája Só több ilyen anyagot is tartalmaz, mint például a nátrium-kloridot. Jellegzetes rózsaszín színét a vas-oxid tartalmának köszönheti, ami egyébként egy egészen közönséges anyag, amit a kozmetikumokban, de még az ételekben is (E172) felhasználnak azért, hogy különböző színárnyalatokat érjenek el. Tehát ez egyáltalán nem egy mesterséges anyag.

 

Teljes lista a Himalája Sóban lévő ásványianyag tartalomról és nyomelemekről

Ha eddig máshol nem találtad volna meg, mi most felsoroljuk neked az összes olyan ásványianyagot és nyomelemet, amit a Himalája Só tartalmaz a nátriumon és a kloridon kívül:

  1. aktínium
  2. alumínium
  3. antimon
  4. arany
  5. arzén
  6. asztácium
  7. bárium
  8. berillium
  9. bizmut
  10. bór
  11. bróm
  12. cérium
  13. cézium
  14. cink
  15. cirkónium
  16. diszprózium
  17. erbium
  18. európium
  19. ezüst
  20. fluor
  21. foszfor
  22. francium
  23. gadolínium
  24. gallium
  25. germánium
  26. hafnium
  27. hidrogénatom
  28. higany
  29. holmium
  30. indium
  31. irídium
  32. itterbium
  33. ittrium
  34. jód
  35. kadmium
  36. kalcium
  37. kálium
  38. kén
  39. klór
  40. kobalt
  41. króm
  42. lantán
  43. lítium
  44. lutécium
  45. magnézium
  46. mangán
  47. molibdén
  48. nátrium
  49. neodímium
  50. neptúnium
  51. nikkel
  52. nióbium
  53. nitrogén
  54. ólom
  55. ón
  56. oxigén
  57. ozmium
  58. palládium
  59. platina
  60. plutónium
  61. polónium
  62. prazeodímium
  63. protaktínium
  64. rádium
  65. rénium
  66. réz
  67. ródium
  68. rubídium
  69. ruténium
  70. stroncium
  71. szamárium
  72. szelén
  73. szén
  74. szilícium
  75. szkandium
  76. tallium
  77. tantál
  78. tellúr
  79. terbium
  80. titán
  81. tórium
  82. túlium
  83. urán
  84. vanádium
  85. vas
  86. wolfram

Mivel a Himalája Só csak nagyon apró adagokban tartalmazza az emberi szervezet által kevésbé feldolgozható anyagokat, ezek így nem csak teljesen biztonsággal fogyaszthatók, de még hozzá is járulnak a szerveid optimális működéséhez.

Mindennapjaidba illesztve a Himalája Étkezési sót használhatod közvetlenül, az ételedre szórva,  vagy főzéshez – ekkor lehetőség szerint az étel készítésének utolsó fázisában.

 

De mégis, miben tud segíteni a Himalája Só összetétele?

Sóra így is, úgy is szüksége van a szervezetnek – nélküle ugyanis nem tudna rendesen működni. A Himalája Só magas ásványianyag tartalmának köszönhetően viszont ezenfelül is számos pozitív hatása van, amit immáron több kutatás (és szakács) is alátámaszt.

Az egyik fő előnye például az, hogy lúgosít. A mindennapokban mindannyian fogyasztunk savasító ételeket, amiket leginkább zöldségekkel és bizonyos gyümölcsökkel tudunk kompenzálni. Persze ezt nem mindig olyan egyszerű megvalósítani a mindennapi gyakorlatban, de ha Himalája Sót használsz főzésnél és az ételeidnek az ízesítésénél, akkor már előrébb vagy egy nagy lépéssel.

A Himalája Só ásványianyag tartalma így járulhat még hozzá a szervezeted optimális működéséhez:

  • Kitisztítja az orrmelléküregeket.
  • Megtisztítja a nyálkahártyát a különböző baktériumoktól és lerakodásoktól.
  • Megállítja a felesleges nyáltermelést.
  • A szemszárazság ellen is tud segíteni.
  • Stresszcsökkentő hatása van.
  • Segít megszüntetni a fejfájást és a koncentrációs zavarokat.
  • Szabályozza a vérnyomást, az anyagcserét, és javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül.
  • Az alvást is szabályozza, segít megőrizni a melatonin és a szerotonin mennyiségét (ami az immunrendszer erősítésében is szerepet játszik).
  • Segít fenntartani az izomtónust és az izomerőt, és az izomgörcsök megelőzésében is tud segíteni neked.
  • Megerősíti a csont szerkezetét.
  • Megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását.
  • Antihisztaminként is alkalmazható a szervezet számára (ami az allergiás tüneteket enyhítheti).
  • Megszünteti a szárazabb, tartós köhögést.
  • Stabilizálja a szabálytalan szívverést.
  • Elősegíti a stabil vércukorszintet.
  • Kiszűri a felesleges savat a tested sejtjeiből. Az agysejtekre nézve különösen pozitív hatással tud lenni.
  • Energiával tölti fel a tested sejtjeit, de még az idegsejtek vezetőképességét is növeli, ami meggyorsítja az információáramlást a szervezetedben.
  • Megelőzi a visszerek kialakulását.
  • Támogatja a vesét a méregtelenítésben.

Habár a közismert konyhasónál magasabb árfekvésű termék a Himalája Só, az összetételének hála, TE is látni fogod, hogy sokkal jobban járhatsz vele hosszú távon!

Termékeink mindegyikét elérheted a webáruházunkban.

 

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0