Egy kis történelem…
A Himalája Só tömören és egyszerűen a Föld bolygónak a legtisztább típusú sója, ami már csaknem 250 millió évvel ezelőtt képződött a Himalája-hegységben. Hihetetlen tisztaságát nem csak a magas ásványianyag tartalmának köszönheti, mivel kézzel bányásszak, nem létezik higiénikusabb só az egész világon: teljesen mentes mindenféle ipari beavatkozástól. Még a bányászat után is kézzel bánnak vele: kristályokat kisebb darabokra törik szét, tisztítják, végül pedig a napon szárítják.
Ráadásul olyan helyekről bányásszák ki, ahol régen még hatalmas vízrengeteg volt: a Himalája Só az ősrégi Tethys óceán ősmaradványa. Ez az óceán még a Nap ereje miatt tűnt el, de maga mögött hagyta azt a sót, amit ma a jellegzetes rózsaszín színéről bárki fel tud ismerni.
A Himalája Só magas ásványianyag tartalma ennek is köszönhető
Tudtad?
A Himalája Só több mint 80 olyan értékes ásványianyagot és nyomelemet tartalmaz, ami hasznos az egészséged szempontjából.
Az ásványianyagok olyan kristályos szerkezetű anyagok, amelyek természetes módon előfordulnak a környezetünkben. Kristály pedig mindig akkor alakul ki, amikor egyedi formákat vesznek fel az atomok. A Himalája Só több ilyen anyagot is tartalmaz, mint például a nátrium-kloridot. Jellegzetes rózsaszín színét a vas-oxid tartalmának köszönheti, ami egyébként egy egészen közönséges anyag, amit a kozmetikumokban, de még az ételekben is (E172) felhasználnak azért, hogy különböző színárnyalatokat érjenek el. Tehát ez egyáltalán nem egy mesterséges anyag.
Teljes lista a Himalája Sóban lévő ásványianyag tartalomról és nyomelemekről
Ha eddig máshol nem találtad volna meg, mi most felsoroljuk neked az összes olyan ásványianyagot és nyomelemet, amit a Himalája Só tartalmaz a nátriumon és a kloridon kívül:
- aktínium
- alumínium
- antimon
- arany
- arzén
- asztácium
- bárium
- berillium
- bizmut
- bór
- bróm
- cérium
- cézium
- cink
- cirkónium
- diszprózium
- erbium
- európium
- ezüst
- fluor
- foszfor
- francium
- gadolínium
- gallium
- germánium
- hafnium
- hidrogénatom
- higany
- holmium
- indium
- irídium
- itterbium
- ittrium
- jód
- kadmium
- kalcium
- kálium
- kén
- klór
- kobalt
- króm
- lantán
- lítium
- lutécium
- magnézium
- mangán
- molibdén
- nátrium
- neodímium
- neptúnium
- nikkel
- nióbium
- nitrogén
- ólom
- ón
- oxigén
- ozmium
- palládium
- platina
- plutónium
- polónium
- prazeodímium
- protaktínium
- rádium
- rénium
- réz
- ródium
- rubídium
- ruténium
- stroncium
- szamárium
- szelén
- szén
- szilícium
- szkandium
- tallium
- tantál
- tellúr
- terbium
- titán
- tórium
- túlium
- urán
- vanádium
- vas
- wolfram
Mivel a Himalája Só csak nagyon apró adagokban tartalmazza az emberi szervezet által kevésbé feldolgozható anyagokat, ezek így nem csak teljesen biztonsággal fogyaszthatók, de még hozzá is járulnak a szerveid optimális működéséhez.
Mindennapjaidba illesztve a Himalája Étkezési sót használhatod közvetlenül, az ételedre szórva, vagy főzéshez – ekkor lehetőség szerint az étel készítésének utolsó fázisában.
De mégis, miben tud segíteni a Himalája Só összetétele?
Sóra így is, úgy is szüksége van a szervezetnek – nélküle ugyanis nem tudna rendesen működni. A Himalája Só magas ásványianyag tartalmának köszönhetően viszont ezenfelül is számos pozitív hatása van, amit immáron több kutatás (és szakács) is alátámaszt.
Az egyik fő előnye például az, hogy lúgosít. A mindennapokban mindannyian fogyasztunk savasító ételeket, amiket leginkább zöldségekkel és bizonyos gyümölcsökkel tudunk kompenzálni. Persze ezt nem mindig olyan egyszerű megvalósítani a mindennapi gyakorlatban, de ha Himalája Sót használsz főzésnél és az ételeidnek az ízesítésénél, akkor már előrébb vagy egy nagy lépéssel.
A Himalája Só ásványianyag tartalma így járulhat még hozzá a szervezeted optimális működéséhez:
- Kitisztítja az orrmelléküregeket.
- Megtisztítja a nyálkahártyát a különböző baktériumoktól és lerakodásoktól.
- Megállítja a felesleges nyáltermelést.
- A szemszárazság ellen is tud segíteni.
- Stresszcsökkentő hatása van.
- Segít megszüntetni a fejfájást és a koncentrációs zavarokat.
- Szabályozza a vérnyomást, az anyagcserét, és javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül.
- Az alvást is szabályozza, segít megőrizni a melatonin és a szerotonin mennyiségét (ami az immunrendszer erősítésében is szerepet játszik).
- Segít fenntartani az izomtónust és az izomerőt, és az izomgörcsök megelőzésében is tud segíteni neked.
- Megerősíti a csont szerkezetét.
- Megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását.
- Antihisztaminként is alkalmazható a szervezet számára (ami az allergiás tüneteket enyhítheti).
- Megszünteti a szárazabb, tartós köhögést.
- Stabilizálja a szabálytalan szívverést.
- Elősegíti a stabil vércukorszintet.
- Kiszűri a felesleges savat a tested sejtjeiből. Az agysejtekre nézve különösen pozitív hatással tud lenni.
- Energiával tölti fel a tested sejtjeit, de még az idegsejtek vezetőképességét is növeli, ami meggyorsítja az információáramlást a szervezetedben.
- Megelőzi a visszerek kialakulását.
- Támogatja a vesét a méregtelenítésben.
Habár a közismert konyhasónál magasabb árfekvésű termék a Himalája Só, az összetételének hála, TE is látni fogod, hogy sokkal jobban járhatsz vele hosszú távon!
Termékeink mindegyikét elérheted a webáruházunkban.