sófal

Sóterápia nyáron: Végre, az allergiaszezonban is kapok az orromon levegőt!

Rengetegen allergiásak erre-arra a pollenre, a tünetek a legkülönféleképpen jelentkezhetnek, amit az allergiaszezonban a keresztallergia kibírhatatlanul felerősíthet. A pollenallergiás ilyenkor gyakorlatilag nem kap levegőt az orrán keresztül, csak a száján, ami megterheli az egész szervezetét, különösen a szívét. Gyógyír lehet minderre a só, minden mennyiségben, csak nem mindegy hogyan!

 

Nem kell ecsetelni a tüneteket. A pollenallergiásnak leggyakrabban állandóan könnyezik a szeme, vagy éppen gyulladásik kiszárad, folyik az orra, el is dugul, sehogy sem kap levegőt, mindettől fáj a feje és szédül. És ezer más baja is lehet. 

 

Kézenfekvő inhaláció, de sóval

Az inhalációs terápia alkalmazása a légúti betegségekben régóta ismert. Indiában már i.e. különböző magvak, gyökerek elégetésével keletkező füst belélegzését ajánlották a köhögés és a sípoló légzés kezelésére. A haloterápia, azaz sóterápia jótékony hatását 1843-ban Feliks Boczkowski lengyel sebész bizonyította be elsőként. A sóterápiához a sóbarlangok mikroklímáját mesterséges úton hozzák létre.

A természetes sókristály fertőtlenítő hatással rendelkezik- a vírusok, baktériumok és gombák nagy részét elpusztítja. A nyálkahártya duzzanatot csökkenti, a nyákot oldja, úgy viselkedik, mint a természetes antihisztamin. Nagyfokú nyákoldó hatása miatt erőteljes öntisztulási folyamatot indít el.

A sóbarlangokban a sórészecskék nagyságuktól függően a légutakban különböző mélységekben és méretekben lerakódnak a garatban és a légutakban. A lerakódott sórészecske eltávolítja a kóros mikroorganizmusokat és a légutakban lerakódott szennyező anyagokat. Vagyis a belégzett só lényegében oldószerként funkcionál és magába vonzza a felső és alsó légutakban letapadt váladékot.

A sóterápia sikeresen alkalmazható az alsó légúti idült hörghurut, tüdőgyulladás akut stádiuma után, tüdőtágulat, köhögéssel járó kórképekben így például dohányzás miatti köhögésben, de eredményes lehet megfázás, influenza után a lábadozás szakmában és még számos egyéb kórképben egyaránt. És persze a pollenallergiában!

A szakszerűen elvégzett haloterápiás kezelésnek nincsenek mellékhatásai. De, nem javasolt a kezelés láz, magas vérnyomás valamint vírusos fertőző megbetegedés esetén sem!

 

Sófal a hálószobákban

Sok helyen találhatunk sószobát, ahová kúraszerűen eljárhatunk, legalább tíz alkalommal egymást követően. A Himalája Sóház tulajdonosa, Dara Róbert is a só gyógyító erejének köszönheti, hogy először enyhültek, majd elenyészővé lettek az allergiás tünetei, ezért is kezdett a Himalája Sóval foglalkozni. A története, amiben szerepel a meséből ismert kulcsmondat „Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót„ ITT olvasható el. 

Dara Róbert, személyes tapasztalta, ha a család több tagja, vagy az egész család érintett, akkor hosszú távon érdemesebb megfontolni a saját sószoba kialakítását otthon, vagy legalább egy-egy sófal építését a hálószobákban, gyerekszobákban. Mert a Himalája Sótégla a helyiség levegőjét folyamatosan, egész évben ionizálja, így tartva tisztán a bentlakók légzőszervét. Így jöhet allergiaszezon, őszi nátha, influenzavírus a szervezet ellenállóbbá válik. 

Az egyedi mintázatú – rózsaszín vagy fehér – színű Himalája Sótéglát a pakisztáni hegyekből kibányászott sótömbökből vágják méretre. A kiszáradt őstenger hagyatéka, összetétele ugyanaz a természetes, évmilliók alatt formálódott sókristály és ásványi anyag, mely valamennyi Himalája Só termékre jellemző.

Persze minél nagyobb a só téga felület annál hatásosabb a kúra, de egy hálószobában nem kell az egész falat sótéglával kitenni, bőven elég egy könyvespolcnyi felület, közel a pollenallergiás fekhelyéhez. Építhetünk bútort is belőle, éjjeli szekrényt vagy asztalt. De képként kitéve az ágy fölé is elképesztően jól mutat.

Sófal a gyerekszobában

 

Szerző: Polgár Ágnes

Kép: Himalája Sóház

Forrás: Semmelweis Újság

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0