Himalája Fürdősó

Bőrtápláló fürdősó készítése otthon, könnyedén

Esős napokkal tarkított május, hosszúra nyúlt bezártság, átalakult szokások, felborult napirend… miért pont a fürdősó készítése segítene ezekben a helyzetekben? A válasz egyszerű. Mert egyre nagyobb a figyelem az egészséges életmód iránt, amivel együtt legalább annyira fontossá vált a lelki harmónia megteremtése is. 

 

A tavasz a megújulás időszaka is, a téli hónapok után a természet hívogató, egyre több időt lehet a szabadban tölteni. A meleg holmik lecserélésével minden sejtünk ujjong a napfény éltető hatásáért és a friss levegőn tett sétákért. Lekerül a nagykabát, végre-valahára útnak indulhatunk, és a bőrünk is fellélegezhet. 

 

A fürdősó készítése egyszerű, bőröd hálás lesz érte

 

Ha már ennyi váratlan dolog történt az elmúlt egy évben velünk, itt az ideje még tudatosabban figyelni a fizikai jóllétünk állapotára. Egy mondás szerint “A legalkalmasabb időpont egy fa ültetésére húsz évvel ezelőtt volt, a második legalkalmasabb időpont most van.“ Hasonló a mi javaslatunk az egészségtudatos életmód kialakításával kapcsolatban. 

 

Mi lehetne jobb időszak a jelenleginél, amikor újraírhatjuk a szokásainkat, új készségeket sajátíthatunk el, és foglalkozni kezdhetünk a testi-lelki harmónia megteremtésével? Számtalan módon és formában állnak rendelkezésre a természet kincsei, amelyek egytől-egyig segítik ezeket a folyamatokat. 

 

Az egyik ilyen csodálatos ősi ásványi anyag a Himalája só, mely összetételének köszönhetően méregteleníti a szervezetet, hidratálja a bőrt és segít a lelki diszharmónia helyrebillentésében is. Két fő összetevőre lesz szükséged ahhoz, hogy a fürdősó készítése otthoni körülmények között is gyerekjáték legyen: tiszta, kezeletlen, magas minőségű sóra és megbízható forrásból származó, szintetikus adalékoktól mentes illóolajokra.

 

Testi lelki feltöltődés természetes kellékekkel

 

Praktikus és egyszerű mód, ha a natúr fürdősót egy edényben elkevered a kiválasztott illóolajjal. Kerülhet bele a bőr táplálását fokozó mandula- vagy jojobaolaj, esetleg olívaolaj is. A gyógynövények hatásával felturbózott fürdősót 36-38 fokos fürdővízbe kell önteni, így fejti ki jótékony hatásait. Az illóolajok segítenek az ellazulásban és erősítik a fürdősó vitalizáló hatását. A levendula illata nyugtató, míg a menta segít a belső feszültségek oldásában, sőt fejfájás esetén is jó választás. 

 

Amikor csak egy sietős tusolás fér bele, a bőröd állapotáért sószappanos átdörzsöléssel is sokat tehetsz. Havi 1-2 alkalommal vagy hétvégén viszont teremts időt arra, amikor hosszabb ideig élvezheted a Himalája fürdősó áldásos hatásait. Vesd be az illóolaj és a só terápiás hatásait, gyújts mécseseket, lazíts meleg hatású sólámpák segítségével. Legyen ez az aromaterápiás szeánsz a biztos pont az új rutinok között, amikor a bőrápoláson túl a lelki töltődésre is tudatosan figyelsz. 

 

Érzékeny bőrnek extra figyelem jár

 

A sós fürdő és a sószappan kúraszerű alkalmazása kedvezően hat a bőr pH-értékére. A Himalája só fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően érzékeny vagy túlzott faggyúműködés miatt kialakult gyulladt bőr ápolására is ajánlható. 

 

A problémás bőr számára igazi felüdülést jelent a rendszeres sós ápolás. Hiperérzékenység esetén azonban az illóolajok használatára fokozottan figyelni kell. Ne kerüljön közvetlenül a bőrre, mivel allergiás tüneteket okozhat. Amíg a gyulladás fennáll, elsősorban a natúr vagy zöld teás fürdősót ajánljuk. Utóbbi tisztító és méregtelenítő hatásának köszönhetően az érzékeny bőr számára ideális választás.

 

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0