Himalája Fekete Só – 300g

595 Ft

Termékkód: KO-FEKETE-CSOM Kategória: Címkék ,

Készleten

A fekete , más néven himalájai fekete , indiai fekete vagy Kala Namak néven ismert, a Himalája környékéről származó vulkáni eredetű kő.

A nátrium-kloridon kívül tartalmazza a Himalája hegységében természetesen megtalálható kénvegyületek nyomait is.

Ez a kéntartalom adja a sónak egyedülálló szagát és csípős ízét, emlékeztetve a romlott/záp tojásra.

A színe változatos – egyes szemcsék egyáltalán nem is feketék, bármilyen barnás rózsaszín és sötét ibolya árnyalata is megtalálható.

Milyen ételekhez használható a himalájai fekete só?

A fekete sót sok indiai és ázsiai konyhában használják ízfokozóként.

Az indiai kala namak sokféle ételben fogyasztható, például savanyúságban, salátában, chutney-ban, raitasban és gyümölcs salátában

Használhatunk fekete sót olyan ételekhez, amelyek vegán tojáspótlókat tartalmaznak, például vegán rántotta, tofu rántotta, csicseriborsó omlett, vegán sült rizs, vegán tortilla, frittata, quiche vagy akár egy vegán carbonara. A fekete alacsonyabb nátriumtartalmú, mint a szokásos só.

Alacsony nátriumtartalma miatt a magas vérnyomásban szenvedők és az alacsony nátriumtartalmú étrendben élők ezt a sót alternatívaként használhatják.

A fekete só fokozza az ízeket a sült ételekben is – szórhatunk olyan harapnivalókra, mint sült földimogyoró, sült hüvelyesek, és párosítható klasszikus indiai fűszerekkel, mint például koriandermag, mangó por és kurkuma. 

Javítja az emésztést

A fekete sót hagyományosan az emésztés javítására, a puffadás enyhítésére, a gázképződés megakadályozására és hashajtó hatásra egyaránt használhatjuk.

Csomósodás-gátló és egyéb adalékokat nem tartalmaz.

Szemcse típusa: Finomszemcsés

Nettó tömeg: 300g

Gyors Szállítás

Elégedettség

Egészség

Gasztronómia

Egyéb kategória termékek

Kosár0
Még nincsenek termékek a Kosárban.
Vásárlás folytatása
0